亚庇中学 > Student Affairs > Pengesahan Penempatan Murid Tingkatan 1 & Peralihan Sesi 2022/2023

1. VIDEO KORPORAT SEKOLAH

2. MAKLUMAT PIBG DAN KOPERASI

*Hanya seorang pelajar sahaja yang perlu beri Sumbangan PIBG  dan bayaran Majalah dalam satu keluarga. Tunjukkan resit adik-beradik di STKK yang telah berikan sumbangan semasa pendaftaran semula.

Jumlah Bayaran:         RM 185.00  / # 175.00  (Tanpa tali leher)

Kutipan Bayaran  PIBG,  Koperasi dan Buku Kerja akan diadakan pada ketetapan berikut:

UKURAN BAJU DAN SELUAR PJK

3. DOKUMEN-DOKUMEN YANG WAJIB DISERAH KEPADA GURU KELAS PADA 21 MAC 2022 .

Bil

Dokumen

Catatan

i

Tiket Kemasukan ke Sekolah Tinggi Kota Kinabalu dari Jabatan Pendidikan Negeri Sabah

ii

Sijil Lahir dan Kad Pengenalan Murid

Salinan yang disahkan benar

iii

Sijil Lahir dan Kad Pengenalan ibu dan bapa / penjaga sah

iv

Salinan slip gaji ibu bapa / penjaga

v

Surat Pengesahan Pendapatan ibu bapa / penjaga yang lengkap diisi dan disahkan..(bagi ibu bapa / penjaga yang tiada slip gaji)

Muat turun Borang Pengesahan Pendapatan (PB-2)

ATAU

Dapatkan di pondok keselamatan STKK

ix

Salinan keputusan  Peperiksaan Akhir Tahun 2021

4. BORANG PENGESAHAN PENEMPATAN PERALIHAN / TINGKATAN SATU ( SESI PERSEKOLAHAN 2022/2023)

Sila klik Butang di bawah untuk memasukkan maklumat murid (Anda perlu mempunyai akaun e-mail seperti gmail.com untuk mendaftar borang):

Borang Pengesahan Penempatan akan dibuka pada 28 Februari 2022 jam 8.00 pagi sehingga 2 Mac 2022 jam 5.00 petang.

5. DASHBOARD PENYEMAKAN STATUS PENGESAHAN PENEMPATAN PERALIHAN / TINGKATAN SATU ( SESI PERSEKOLAHAN 2022/2023).

6. Ibubapa/Pelajar digalakkan menyertai Telegram Rasmi Sekolah Tinggi Kota Kinabalu (Kota Kinabalu High School Channel) untuk mengikuti perkembangan terkini dan makluman dari semasa ke semasa daripada pihak sekolah.